Hoe werkt luchtverwarming? | Luchtverwarming Specialist (2024)

De juiste luchtdoorstroming en temperatuur in uw woning is erg belangrijk voor uw gezondheid. Is dit niet goed? Dan kunt u last krijgen van gezondheidsproblemen. Dat wil natuurlijk niemand. Luchtverwarming Specialist is uw partner op het gebied van luchtverwarming en ventilatie. Wij vertellen u graag van A tot Z hoe luchtverwarming werkt. Zo geven wij u passend advies en bent u gegarandeerd van de beste producten.

De werking van luchtverwarming op je gezondheid

Gezondheid is erg belangrijk. Daarom is het plaatsen van luchtverwarming en ventilatie noodzakelijk en verplicht in uw woning/bedrijfspand. Bij luchtverwarming wordt zowel het ventilatiesysteem als de verwarming in één systeem verwerkt. Dit is zeer interessant voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten die moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving omtrent ventilatie. Luchtverwarming werkt met een kanalensysteem van roosters en buizen dat de schone (en eventuele verwarmde) lucht verspreid over de gehele woning. Via het speciaal ontwikkeld retoursysteem wordt de aanwezige lucht eerst gefilterd om vervolgens opnieuw op te warmen. Bij vochtige ruimtes zoals de badkamer wordt de lucht vaak naar buiten gedreven.

Door de circulerende lucht te filteren, bevochtigen of koelen zal elke kamer steeds voorzien van frisse en gezonde lucht. Met de kennis dat de lucht in een kamer slechts enkele uren goed blijft, is dit een duurzame en prettige manier van ventileren. De lucht die verwarmd wordt, word eerst gefilterd voordat het terug de kamer in komt. Dit houd in dat het maar liefst 95% rondzwevend stof tegenhoudt.

Luchtverwarming Specialist: uw partner omtrent ventilatie en luchtverwarming

Een luchtverwarmingsinstallatie zorgt voor een constante luchtcirculatie door het hele huis.

Wij sommen graag wat voordelen voor u op:

  • De opwarmtijd is kort en de temperatuur is heel makkelijk en nauwkeurig te regelen.
  • Het systeem voert steeds verse en gefilterde lucht aan.
  • Gemakkelijk om met droge lucht af te rekenen door het plaatsen van een centrale luchtbevochtiger.
  • Omdat de luchtcirculatie geleidelijk verloopt, is de werking van het verwarmingssysteem nauwelijks merkbaar.
  • Luchtjes en dampen uit keuken en badkamer worden direct naar buiten geleid.

Heeft u vragen? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of wilt u passend advies? Luchtverwarming Specialist helpt u graag! Wij zijn al 50 jaar dé specialist op het gebied van luchtverwarming en ventilatie. Kwaliteit en klantgerichtheid staat bij ons hoog in het vaandel. U als klant wordt bij ons van A tot Z juist geïnformeerd en bent gegarandeerd van de beste producten. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en geven u graag passend advies. U kunt ons bereiken via 073-5432401 of stuur een mail naar info@luchtverwarmingspecialist.nl.

Hoe werkt luchtverwarming? | Luchtverwarming Specialist (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6046

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.